Dit is CaffèNino

De bonen van CaffèNino worden op het zonnige Zuid-Italiaanse eiland Sicilië geproduceerd, in een prachtige authentieke branderij waar al sinds 1953 de ambacht van het melangeren en koffiebranden wordt overgedragen aan de nieuwe generaties. De oorsprong van de eerst gezette koffie ligt dicht bij onze familie roots. Maar het zijn de Italianen die zich al anno 1900 meester gemaakt hebben in zowel het produceren van espresso- koffieapparatuur, het melangeren, branden en natuurlijk het bereiden van koffie. De keuze van onze partner in Nederland lag daarom ook voor de hand, hun roots ligt in Italië en ze bewandelen de wereld van koffie al sinds 1988. Zo is een mooie samenwerking ontstaan die de komende jaren nog voor veel verrassende ontwikkelingen zal zorgen.

Eerlijkheid en duurzaamheid waarborgt echte kwaliteit

Een mooie kwaliteit koffie komt natuurlijk niet zomaar in je kopje, een belangrijk deel van het hele proces is natuurlijk de oorsprong van de rauwe bonen. Onze fabriek werkt nauw samen met duurzame- gecertificeerde leveranciers van rauwe- ongebrande koffiebonen. Want we willen natuurlijk niet dat wij bijdragen aan de enorme boskap waaraan de grotere spelers en supermarkten veelal hun bonen vandaan halen.

Onze koffie komt van een eerlijke en zorgvuldig behandelde koffieplantages waar echte arabica kwaliteiten en hoogwaardige robusta wordt verbouwd. Op deze plantage wordt rekening gehouden met de biodiversiteit om de natuur en leefomgeving van dieren en insecten zo goed mogelijk in stand te houden. Want een gezonde biodiversiteit zorgt voor het behoud van onze natuur en tevens voor minder tot zelf geen gebruik van bestrijdingsmiddelen!

Via onze webshop kunt u op dit moment onze eerste drie melanges eenvoudig bestellen. Maandelijks vers gebrand en geschikt voor gebruikers van bekende espressomachines als Bezzera, Rocket, Vibiemme of ECM. Maar ook voor gebruikers van de volautomatische koffiemachines als Saeco, Philips, Siemens, Franke, DeLonghi en alle andere merken. Wij kunnen al verklappen, in de zomer van 2022 lanceert CaffèNino haar twee nieuwe melanges!

Dit vinden onze klanten

Menu