Koffie

Arabica bonen van CaffèNino

De arabica koffiebonen van CaffèNino zijn een volle arabica melange met koffiebonen uit Colombia, Guatemala en Santa Domingo. De bonen hebben een zeer gebalanceerde en fruitige smaak met een tintje chocolade bitter en zijn zeer geschikt voor een handbediende espressomachine, maar ook voor de luxere volautomaat. De melange is voor 95% arabica bonen en 5% robusta.

Met deze premium koffiebonen haalt u pure kwaliteit in huis wat terug te proeven is in elk kopje koffie dat wordt gezet. Met 1 kilogram koffiebonen kan u gemiddeld tussen de 100 en 140 kopjes koffie zetten, afhankelijk of het met een volautomaat wordt gezet of een espressomachine.

Benieuw naar de smaak van Premium Italian koffiebonen? Bestel vandaag nog voor 17 uur en het wordt dezelfde dag nog op de post gedaan!

Over de arabica koffiebonen

Wanneer u iemand hoort praten over Arabica bonen, zal er misschien niet direct een lampje gaan branden. Toch is de boon onder echte koffieliefhebbers zeer bekend. Arabica koffie is namelijk de meest gedronken koffiesoort ter wereld. Als we kijken naar de huidige koffiemarkt, zien we dat die markt voor ongeveer zeventig procent bestaat uit Arabica bonen. De andere dertig procent bestaat uit Robusta bonen. Er zijn ruim zestig soorten koffiebonen op de wereld, maar alleen deze twee soorten bonen zijn geschikt voor consumptie. Maar wat zijn die Arabica bonen dan precies?

Wat zijn arabica bonen?

De Arabica plant groeit op extreme hoogte. Gemiddeld groeit de plant op maar liefst 1500 meter hoogte. De Arabica bonen bevatten minder cafeïne dan Robusta bonen. Hoe kan dat?

Een koffieplant maakt cafeïne aan om zich te beschermen tegen bijvoorbeeld ziekten of parasieten. Omdat de Arabica plant dus minder cafeïne aanmaakt en daardoor minder opgewassen is tegen ziekten en parasieten, wordt deze op extreme hoogtes verbouwd.

Verschillende bonen

Benieuwd wat de verschillen zijn tussen de diverse koffieboonsoorten? Bekijk nu dit blogbericht waarin we de verschillen uitleggen. Voor een overzicht van de koffiebonen die wij aanbieden, kan je eenvoudig de shop raadplegen.

Populaire posts

Populaire producten

Crema Bar

21,90 available on subscription from 21,90 / maand

Miscela Arabica

25,90 available on subscription from 25,90 / maand
Menu